Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka i karkówka to mięsa, które bardzo często przyrządzam dla domowników.. Staram się je podawać na różne sposoby by zaskakiwać swoich najbliższych.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37378
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37378
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Grzyby suszone umyć, zalać 1 szklanką wody i odstawić na 15 minut by się dobrze namoczyły. Ugotować. Wyjąć łyżką cedzakową i pokroić w paski. Wodę w które się gotowały - odstawić bo będzie nam potrzebna.
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dowolne kawałki. Oprószyć przyprawami i odstawić na pół godziny do lodówki. W głębokiej patelni rozgrzać smalec i zrumienić na nim mięso. Podlać wodą w której gotowały się grzyby. Dodać pokrojone warzywa i grzyby. Dusić pod przykryciem. pół godziny. W międzyczasie oprószyć mięso zrumieniona mąką . Dodać listek i ziele. Doprawić wg własnego smaku i trzymać na wolnym ogniu aż mięso zmięknie a nadmiar płynu odparuje. Podać z ziemniakami lub ryżem i np kiszonym ogórkiem.