Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka i karkówka to mięsa, które bardzo często przyrządzam dla domowników.. Staram się je podawać na różne sposoby by zaskakiwać swoich najbliższych.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 23
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1928
Polecam.
Odsłon: 402
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 611
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1963
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 23
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1928
Polecam.
Odsłon: 402
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 611
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1963
Składniki
Grzyby suszone umyć, zalać 1 szklanką wody i odstawić na 15 minut by się dobrze namoczyły. Ugotować. Wyjąć łyżką cedzakową i pokroić w paski. Wodę w które się gotowały - odstawić bo będzie nam potrzebna.
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dowolne kawałki. Oprószyć przyprawami i odstawić na pół godziny do lodówki. W głębokiej patelni rozgrzać smalec i zrumienić na nim mięso. Podlać wodą w której gotowały się grzyby. Dodać pokrojone warzywa i grzyby. Dusić pod przykryciem. pół godziny. W międzyczasie oprószyć mięso zrumieniona mąką . Dodać listek i ziele. Doprawić wg własnego smaku i trzymać na wolnym ogniu aż mięso zmięknie a nadmiar płynu odparuje. Podać z ziemniakami lub ryżem i np kiszonym ogórkiem.