Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka i karkówka to mięsa, które bardzo często przyrządzam dla domowników.. Staram się je podawać na różne sposoby by zaskakiwać swoich najbliższych.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 28
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 670
Szybka i smaczna
Odsłon: 11219
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 255
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 28
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 670
Szybka i smaczna
Odsłon: 11219
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 255
Składniki
Grzyby suszone umyć, zalać 1 szklanką wody i odstawić na 15 minut by się dobrze namoczyły. Ugotować. Wyjąć łyżką cedzakową i pokroić w paski. Wodę w które się gotowały - odstawić bo będzie nam potrzebna.
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dowolne kawałki. Oprószyć przyprawami i odstawić na pół godziny do lodówki. W głębokiej patelni rozgrzać smalec i zrumienić na nim mięso. Podlać wodą w której gotowały się grzyby. Dodać pokrojone warzywa i grzyby. Dusić pod przykryciem. pół godziny. W międzyczasie oprószyć mięso zrumieniona mąką . Dodać listek i ziele. Doprawić wg własnego smaku i trzymać na wolnym ogniu aż mięso zmięknie a nadmiar płynu odparuje. Podać z ziemniakami lub ryżem i np kiszonym ogórkiem.