Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka i karkówka to mięsa, które bardzo często przyrządzam dla domowników.. Staram się je podawać na różne sposoby by zaskakiwać swoich najbliższych.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1861
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254189
Polecam.
Odsłon: 1516
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1861
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254189
Polecam.
Odsłon: 1516
Składniki
Grzyby suszone umyć, zalać 1 szklanką wody i odstawić na 15 minut by się dobrze namoczyły. Ugotować. Wyjąć łyżką cedzakową i pokroić w paski. Wodę w które się gotowały - odstawić bo będzie nam potrzebna.
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dowolne kawałki. Oprószyć przyprawami i odstawić na pół godziny do lodówki. W głębokiej patelni rozgrzać smalec i zrumienić na nim mięso. Podlać wodą w której gotowały się grzyby. Dodać pokrojone warzywa i grzyby. Dusić pod przykryciem. pół godziny. W międzyczasie oprószyć mięso zrumieniona mąką . Dodać listek i ziele. Doprawić wg własnego smaku i trzymać na wolnym ogniu aż mięso zmięknie a nadmiar płynu odparuje. Podać z ziemniakami lub ryżem i np kiszonym ogórkiem.