Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wieprzowy z wątróbką

Gulasz wieprzowy z wątróbką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50093

Dodano:

Odsłon: 1613

:)

Składniki

  • 40 dag wieprzowiny bez kości (szynka)
  • 30 dag wątróbki cielęcej
  • szklanka mleka
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka masła
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku
  • łyżeczka bazylii
  • liść laurowy
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gulasz wieprzowy z wątróbką

Przygotowanie

  1. Wieprzowinę i wątróbkę opłukać , osuszyć , pokroić w kostkę. Wątróbkę zalać mlekiem i odstawić. Wieprzowinę obtoczyć w kaszy i podsmażyć na oleju najpierw samą , a potem razem z obranymi i posiekaną cebulą i czosnkiem. Przełożyć do garnka , posolić , dodać przyprawy i masło. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Kiedy mięso będzie prawie miękkie ,włożyć wyjętą z mleka wątróbkę. Dusić jeszcze 15 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń