Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i marynowanym ogórkiem.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 101
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 551
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 80
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 101
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 551
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 80
Składniki
Wymyte mięso kroimy w większą kostkę. i smażymy na gorącej patelni z tłuszczem. Cebulę, papryki i czosnek kroimy, lekko solimy by zmiękły i gdy mięso będzie zarumienione dodajemy paprykę, cebulę z czosnkiem doprawione majerankiem i pieprzem i pod przykryciem dusimy do miękkości dolewając pół szklanki wody. W oddzielnym garnczku wlewamy 6 szklanek wody, suszoną włoszczyznę i pastę rosołową. Doprawiamy do smaku, dodajemy pozostałe przyprawy i gotujemy warzywny bulion. Gdy mięso z cebulką będzie miękkie przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i na małym ogniu dusimy przez 15-20 minut by smaki połączyły się. Doprawiamy do smaku i lekko zagęszczamy rozmieszaną w wodzie mąką. Gotujemy kilka minut mieszając. W między czasie gotujemy ziemniaki. Ugotowany gulasz podajemy z ziemniakami i kiszonym ogórkiem. Smacznego !!!