Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 95
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2705
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2217
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 95
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2705
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2217
Składniki
Mięso obtoczyć w mące, obsmażyć na dość ciemny kolor. Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć. Wszytko włożyć do garnaka. Dodać listki i ziele oraz obraną i pokrojoną na grubsze plastry marchewkę. Zalać wodą ( trochę ponad poziom składników). na wierzch położyć gałązkę rozmarynu. Na małym ogniu gotować (co jakiś czas mieszając) - 30/ 40 min. Ale podczas tego czasu musimy jeszcze: w połowie czasu dodac rozkruszoną kostkę, posolić i popieprzyć. Jeśli mięsko za bardzo się gotouje dolewamy trochę wody. Gotując na malutkim ogniu uzyskamy gęsty sos, nie będziemy musieli dodawać do niego mąki. Po tym czasie usuwamy wszytkie listki i w miarę mośliwości ziele, srawdzamy smak czy może nie dodać przypraw. Następnie przekładamy do naczycia i wstawiamy wszytko do piekarnika na 30 min. Pod koniec dodaję łyżkę śmietany.
U mnie dziś w plackami i surówką z pora.