Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyszedł pyszny
Mięso obtoczyć w mące, obsmażyć na dość ciemny kolor.
Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć. Wszytko włożyć do garnaka. Dodać listki i ziele oraz obraną i pokrojoną na grubsze plastry marchewkę. Zalać wodą ( trochę ponad poziom składników). na wierzch położyć gałązkę rozmarynu. Na małym ogniu gotować (co jakiś czas mieszając) - 30/ 40 min.
Ale podczas tego czasu musimy jeszcze: w połowie czasu dodac rozkruszoną kostkę, posolić i popieprzyć. Jeśli mięsko za bardzo się gotouje dolewamy trochę wody. Gotując na malutkim ogniu uzyskamy gęsty sos, nie będziemy musieli dodawać do niego mąki.
Po tym czasie usuwamy wszytkie listki i w miarę mośliwości ziele, srawdzamy smak czy może nie dodać przypraw. Następnie przekładamy do naczycia i wstawiamy wszytko do piekarnika na 30 min. Pod koniec dodaję łyżkę śmietany.
U mnie dziś w plackami i surówką z pora.
To przepis na bardzo smaczny i mega prosty gulasz wołowy. Idealny dla zaprac...
Odsłon: 882
Jak przygotować idealne naleśniki? Wbrew pozorom, nie jest to wcale łatwe. Ni...
Odsłon: 51657
Pyszny i kolorowy gulasz wołowy, najlepiej smakuje z czeskim knedliczkami lub...
Odsłon: 3644
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 75
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 425
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 336
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 336
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 75
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 425
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 336
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 336
Składniki
Mięso obtoczyć w mące, obsmażyć na dość ciemny kolor. Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć. Wszytko włożyć do garnaka. Dodać listki i ziele oraz obraną i pokrojoną na grubsze plastry marchewkę. Zalać wodą ( trochę ponad poziom składników). na wierzch położyć gałązkę rozmarynu. Na małym ogniu gotować (co jakiś czas mieszając) - 30/ 40 min. Ale podczas tego czasu musimy jeszcze: w połowie czasu dodac rozkruszoną kostkę, posolić i popieprzyć. Jeśli mięsko za bardzo się gotouje dolewamy trochę wody. Gotując na malutkim ogniu uzyskamy gęsty sos, nie będziemy musieli dodawać do niego mąki. Po tym czasie usuwamy wszytkie listki i w miarę mośliwości ziele, srawdzamy smak czy może nie dodać przypraw. Następnie przekładamy do naczycia i wstawiamy wszytko do piekarnika na 30 min. Pod koniec dodaję łyżkę śmietany.
U mnie dziś w plackami i surówką z pora.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Makaron z krewetkami i szpinakiem
Dania główne
Kurczak Magdy Gessler
Dania główne
Ciasto na pizzę jak z Pizza Hut
Dania główne
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
Makaron z krewetkami i szpinakiem
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 6
Kurczak Magdy Gessler
Drób jest najczęściej wykorzystywanym mięsem w naszych kuchniach. Dlatego też...
Odsłon: 50