Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 416 Ocena: 5923

Dodano:

Odsłon: 1845

uwielbiam wołowinę pod każdą postacią, najlepsza jest w takiej prostej formie - rosół, gulasz,

Składniki

  • wołowina ok 80 dag (antrykot)
  • cebula 1 szt
  • czosnek 1 zabek
  • papryka czerwona kawałek
  • smalec 1 łyżka
  • mąka pszenna 1 łyżka
  • sól, pieprz, sos sojowy
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz wołowy

Przygotowanie

  1. 1. mięso umyć, pokroić w kostke, obsmażyć na rozgrzanym smalcu, dodać pokrojona w plastry cebulę i czosnek, chwilę dusić z mięsem, przełozyć do garnka, zalac gorącą wodą, dusić na malym ogniu, gdy mieso zmięknie posolic i wlać łyżkę sosu sojowego,
    2. mąkę zrumienić na suchej patelni, rozprowadzić wodą, dodać do sosu gdy mięso bedzie prawie miękkie, paprykę umyć, pokroić, dodać do sosu, doprawić solą i pieprzem, dusić jeszcze chwile,




    smacznego



Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń