Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wołowy z warzywami

Gulasz wołowy z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 1513

Dodano:

Odsłon: 2508

Gulasz z wołowiny duszony z warzywami to pyszne danie na rodzinny obiad. Najlepiej kiedy mięso jest miękkie i rozpływa się ustach. Sprawdź nasz przepis na przepyszny gulasz.

Składniki

  • 500 gramów mięsa wołowego
  • 2 duże pieczarki
  • 1 duża papryka
  • 1 cukinia
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • Sól,pieprz, suszona papryka do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. • Mięso podsmażamy w garnku przez kilka minut z dodatkiem niewielkiej ilości oleju
    • Cebulę, paprykę, cukinie, pieczarki kroimy w kostkę
    • Do garnka z mięsem dodajmy cebulę, zalewamy pomidorami w puszce i gotujemy przez kolejne 30 min
    • Następnie dodajemy paprykę oraz pieczarki które gotujemy razem przez godzinę na niewielkim ogniu
    • Na końcu dodajemy cukinię oraz przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze 30 minut
    • Całość doprawiamy solą, pieprzem i słodka czerwoną papryką
    • Gulasz najlepiej podawać ze świeżym pieczywem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń