Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na bardzo smaczny i mega prosty gulasz wołowy. Idealny dla zapracowanych, bo nie wymaga ciągłego stania przy garach :-D W towarzystwie ulubionej kaszy sprawi, że posiłek będzie nie tylko sycący ale i bardzo zdrowy,
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231896
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231896
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Składniki
Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojone w kostkę seler naciowy oraz marchewkę. Czosnek siekamy i dodajemy do warzyw, smażymy ok. 5 minut.
Do warzyw dodajemy pokrojoną w kostkę wołowinę (ja osobiście kroiłam ją w cieńsze plasterki, dzięki czemu całość szybciej się ugotowała). Całość obsmażamy ze sobą i doprawiając przyprawami (papryką i kuminem). Następnie dodajemy 2/3 przygotowanego bulionu wołowego, ważne aby bulion przykrył całość mięsa i warzyw. Dusimy wszystko pod przykryciem 30 minut.
Gdy mięso lekko zmięknie, dodaję pomidory z puszki i jeśli gulasz jest za gęsty dolewamy pozostałą część bulionu. Całość dusimy pod przykryciem do miękkości.
Na końcu dodajemy do gulaszu mrożony groszek, i gotujemy jeszcze 5 minut. Przed podaniem doprawiamy gulasz solą i pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami: ziemniaki, kasza, ryż...co kto lubi :)
UWAGA: jeśli komuś zależy na tym aby danie było nie tylko smaczne ale i ładnie się prezentowało zarówno warzywa jak i mięso kroimy w większe jednakowej wielkości kawałki. Należy wtedy także przedłużyć czas gotowania dania o ok. 20-30 minut.