Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wołowy gulasz warzywny, smaczny, sycący i rozgrzewający.. Na chłodne dni w sam raz. A do gulaszu polecam zamiast tradycyjnych ziemniaków grzanki z bagietki zapieczone z serem.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13563
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4262
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43185
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 469
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13563
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4262
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43185
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 469
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dość drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim oprószone solą mięso W garnku zagotowujemy wodę z zielem angielskim i liśćmi laurowymi Gdy mięso jest już zarumienione przekładamy go do garnka z wodą i gotujemy ok 1 godziny
W tym czasie przygotowujemy warzywa: pieczarki obieramy i kroimy; papryki kroimy w kostkę Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w półplasterki i kosteczkę Ogórki kroimy w drobną kostkę Po ok 1 godzinie gotowania do mięsa dodajemy marchewkę, pietruszkę i seler i gotujemy kolejne 20 minut Po tym czasie do gulaszu dorzucamy pieczarki i paprykę i znów gotujemy ok 20 minut Następnie dodajemy ogórki i chwilę gotujemy
Gulasz doprawiamy solą, pieprzem, mieloną papryką i przecierem pomidorowym, a następnie zagęszczamy: do pojemnika z zimną wodą ( niepełna szklanka ) dodajemy oba rodzaje mąki i dokładnie roztrzepujemy trzepaczką, aby nie było grudek Powoli wlewamy do gulaszu czekając, aż się zagotuje. Jeśli nadal jest za rzadki dolewamy pozostałą mąkę z wodą. Chwilę wszystko razem gotujemy Gulasz smakuje doskonale z ziemniakami, kaszą lub makaronem, ale bardzo smaczny jest też z grzankami z bagietki zapieczonymi z serem żółtym