Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrzesień jest wyjątkowym miesiącem – kończy się lato, a zaczyna jesień. Na targowiskach dostępna jest cała moc różnych warzyw, dojrzałych i soczystych. Świetnie nadadzą się do przyrządzenia gulaszu wrześniowego – aromatycznego, pożywnego, pełnego witamin i minerałów. Będzie ostatnią namiastką lata przed czekającymi nas chłodami i deszczami. Jego smak przypomni o tym, że słońce znowu będzie grzało i znowu będzie pięknie.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4279
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 713
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1009
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4279
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 713
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1009
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Składniki
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Cukinie pokrój wzdłuż na ćwiartki, a następnie na kawałki o grubości ok. 1 cm. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę o podobnej wielkości. Marchewki obierz i pokrój w półplasterki lub drobną kostkę, a paprykę oczyść z gniazda nasiennego i też pokrój.
W dużym garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż cebulę przez kilka minut do zeszklenia. Następnie dodaj czosnek i smaż wszystko razem przez 30 sekund. Dodaj cukinię, ziemniaki, marchewkę i paprykę. Podsmażaj je razem przez 5 minut. Następnie dodaj pomidory z sokiem. Mocno je dociśnij i rozdrobnij drewnianą łyżką.
Doprowadź gulasz do wrzenia na małym ogniu, a następnie gotuj bez przykrycia do miękkości wszystkich warzyw i zgęstnienia sosu. Dopraw całość do smaku solą i pieprzem. Zdejmij z ognia. Gulasz wrześniowy podawaj na ciepło, udekorowany natką pietruszki, najlepiej z dodatkiem świeżego pieczywa.