Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy gulasz jaki jadłam,jest przepyszny.źródło:gotuj.pl
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Mięso umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę(wielkość w/g uznania) .Cebulę pokroić,zeszklić na patelni,przełożyć na talerzyk.Na tej samej patelni,obsmażyć mięso na złoty kolor,dodać cebulę,pokrojoną w kostkę marchewkę,cienko pokrojonego pora i zalać wszystko wodą(wody ma być tyle,aby przykryć mięso)dusić około 15 minut na małym ogniu,pod przykryciem.
Po tym czasie dodać vegetę,listek,pieprz,paprykę,przeciśnięty czosnek,majeranek i koncentrat pomidorowy.Dusić,aż mięso będzie miękkie(ale żeby się nie rozpadało). Na końcu dodać mąkę rozrobioną z odrobiną wody i zaprawić sos gotując jeszcze około 5 minut.Podawać z ziemniakami lub kaszą.