Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy gulasz jaki jadłam,jest przepyszny.źródło:gotuj.pl
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1114
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101568
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6047
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1114
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101568
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6047
Składniki
Mięso umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę(wielkość w/g uznania) .Cebulę pokroić,zeszklić na patelni,przełożyć na talerzyk.Na tej samej patelni,obsmażyć mięso na złoty kolor,dodać cebulę,pokrojoną w kostkę marchewkę,cienko pokrojonego pora i zalać wszystko wodą(wody ma być tyle,aby przykryć mięso)dusić około 15 minut na małym ogniu,pod przykryciem.
Po tym czasie dodać vegetę,listek,pieprz,paprykę,przeciśnięty czosnek,majeranek i koncentrat pomidorowy.Dusić,aż mięso będzie miękkie(ale żeby się nie rozpadało). Na końcu dodać mąkę rozrobioną z odrobiną wody i zaprawić sos gotując jeszcze około 5 minut.Podawać z ziemniakami lub kaszą.