Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze danie z bakłażana jakie mogę polecić. Na targu kupiłam kolorowe bakłażany i zrobiłam z nich gulasz po hindusku z mnóstwem aromatycznych przypraw. Do gulaszu zrobiłam chlebki i jedliśmy je maczając w gulaszu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 461
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1316
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 461
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1316
Składniki
Bakłażany myjemy i kroimy w kostkę ( 2 cm), posypujemy solą odstawiamy aby sól wyciągnęła z nich wodę. Po 15 minutach wycieramy bakłażany z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym. Obsmażamy na suchej patelni ( smażymy partiami). Po obsmażeniu bakłażana przekładamy do rondla, wlewamy oliwę i wsypujemy przyprawy smażymy kilka minut, dodajemy cebulę, czosnek i imbir, następnie pomidory (spażone i obrane ze skórki) pokrojone w kostkę i dusimy kilka minut. Dodajemy bakłżany i dusimy mieszjac od czasu do czasu (40 minut). Jeśli jest dużo płynu zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy wodę.