Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z boczniaka.

Gulasz z boczniaka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 873 Ocena: 18538

Dodano:

Odsłon: 9390

Lekki i dietetyczny,polecam wypróbować:)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gulasz z boczniaka.

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w piórka usmażyć na maśle,pod koniec dodać czosnek drobno pokrojony.
    Osobno usmażyć boczniaka pokrojonego w paski,pod koniec dodać pokrojoną paprykę.Zalać bulionem lub wodą,dodać lubczyk i gotować 10min.
    Dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem.Mąkę roztrzepać w odrobinie wody i wlać do gulaszu.Doprawić do smaku papryką,wegetą i pieprzem.
    Na końcu wlać śmietanę wcześniej zahartowaną sosem.
    Zagotować.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń