Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wyszedł smaczny i dietetyczny:)
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 557
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1836
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 557
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1836
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na maśle.Dodać czosnek drobno pokrojony i podsmażyć 2 min. Umyte boczniaki pokrojone w podłużne grubsze paski dodać do zeszklonej cebuli i smażyć przez 10-15min.Boczniak nie będzie miękki jak inne grzyby,mimo usmażenia jest to grzyb twardy. Papryki pokrojone w kostkę wrzucić d grzybów i chwilę podsmażyć. Przełożyć do rondla i podlać bulionem lub wodą tyle by były warzywa przykryte i gotować kilka min.Wrzucić kilka ziaren ziela i 3 listki laurowe. Pod koniec gotowania dodać pocięte szparagi,natkę,przyprawy. Mąkę roztrzepać w zimnej wodzie i wlać do gulaszu. Na końcu dodać jogurt lub śmietanę zahartowaną w sosie. Podawać z pieczywem lub ryżem.
Smacznego życzę!