Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z boczniaka,szparag i papryki.

Gulasz z boczniaka,szparag i papryki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14532

Dodano:

Odsłon: 297

Gulasz wyszedł smaczny i dietetyczny:)

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na maśle.Dodać czosnek drobno pokrojony i podsmażyć 2 min.
    Umyte boczniaki pokrojone w podłużne grubsze paski dodać do zeszklonej cebuli i smażyć przez 10-15min.Boczniak nie będzie miękki jak inne grzyby,mimo usmażenia jest to grzyb twardy.

    Papryki pokrojone w kostkę wrzucić d grzybów i chwilę podsmażyć.


    Przełożyć do rondla i podlać bulionem lub wodą tyle by były warzywa przykryte i gotować kilka min.Wrzucić kilka ziaren ziela i 3 listki laurowe.

    Pod koniec gotowania dodać pocięte szparagi,natkę,przyprawy.
    Mąkę roztrzepać w zimnej wodzie i wlać do gulaszu.
    Na końcu dodać jogurt lub śmietanę zahartowaną w sosie.


    Podawać z pieczywem lub ryżem.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń