Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z ciecierzycą to oryginalne, sycące i smaczne danie idealna na obiad dla całej rodziny. Połączenie cieciorki, kiełbasy i warzyw czyni je jeszcze bardzej pożywnym a dodatek ostrej papryki nadaje potrawie wyrazistości i świetnie rozgrzewa.
Przepis dnia
Pyszny i bardzo sycący gulasz z ciecierzycą. Moja pierwsza (!) - bardzo udan...
Odsłon: 3849
Idealne w całości do obiadu albo pokrojone jako dodatek do sałatki.
Odsłon: 3058
Kto chce pomysł na pyszny obiad w niespełna 20 minut ? zachęcam wszystkich do...
Odsłon: 133
Święta to dla mnie festiwal mięs, u mnie oczywiście nie może zabraknąć boczku...
Odsłon: 899
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 691
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem to prosty sposób na pyszny , szybki i sycą...
Odsłon: 485
Kto chce pomysł na pyszny obiad w niespełna 20 minut ? zachęcam wszystkich do...
Odsłon: 133
Święta to dla mnie festiwal mięs, u mnie oczywiście nie może zabraknąć boczku...
Odsłon: 899
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 691
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem to prosty sposób na pyszny , szybki i sycą...
Odsłon: 485
Składniki
Ciecierzycę wsypujemy do garnka, zalewamy zimną wodą i moczymy przez całą noc. Następnego dnia cieciorkę odcedzamy, przekładamy do dużego garnka i zalewamy zimną wodą tak aby przykrywała ją na ok. 5 cm. Ciecierzycę gotujemy około godziny od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby uzupełniamy wodę tak, aby cała cieciorka była nią przykryta.
Obraną cebulę drobno siekamy. Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki. Czerwoną, żółtą i zielona paprykę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju delikatnie szklimy posiekaną cebulę oraz czosnek i wszystko mieszamy. Następnie dodajemy kiełbasę i całość chwilę podsmażamy. Do kiełbasy, cebuli i czosnku wrzucamy pokrojoną paprykę i wszystko krótko dusimy, po czym odstawiamy z ognia.
Zawartość patelni przekładamy do gotujacej się ciecierzycy i wszystko razem łaczymy. Dodajemy pomidory z puszki i całość gotujemy około 15 minut. Pod koniec gotowania wszystko doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem i ostrą papryką. Tak przygotowany gulasz podajemy z pieczywem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety mielone
Dania główne
Szybkie danie z łodygi brokuła (stir-fry)
Dania główne
Jajka sadzone, ziemniaki sałata.
Dania główne
Kotlet jak schabowy z karkówki
Kotlety mielone
Moje pyszne kotlety mielone z podsmażoną cebulką i czosnkiem
Odsłon: 120
Szybkie danie z łodygi brokuła (stir-fry)
Szybkie danie z łodygi brokuła po raz pierwszy zrobiłam już jakiś czas temu....
Odsłon: 72