Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i sycąca potrawa nadająca się na każdą okazję. Szybka do wykonania, a składniki znajdują się prawie w każdej kuchni.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Danie to będzie wykonane tylko w jednym naczyniu, odpowiedniej wielkości, garnku. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w odpowiadające nam wielkością kawałki np.: cebulę w piórka, marchewkę w talarki, resztę warzyw w kostkę, a cukinię w dużą kostkę. Rozgrzewamy masło klarowane i wrzucamy na gorący tłuszcz pokrojoną w półtalarki kiełbasę, boczek w kostkę i marchewkę w talarki. Następnie wrzucamy cebulę, podsmażamy. Po 2-3 minutach dodajemy resztę warzyw i zalewamy bulionem. Dodajemy wszystkie przyprawy, dusimy do al-dente cukinii. Na koniec dodajemy pastę paprykową i przecier pomidorowy. Mieszamy i dosmaczamy jeżeli jest taka potrzeba. Posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy z bagietką lub ryżem.