Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i sycąca potrawa nadająca się na każdą okazję. Szybka do wykonania, a składniki znajdują się prawie w każdej kuchni.
Polecam.
Odsłon: 259
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5907
Polecam.
Odsłon: 259
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5907
Składniki
Danie to będzie wykonane tylko w jednym naczyniu, odpowiedniej wielkości, garnku. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w odpowiadające nam wielkością kawałki np.: cebulę w piórka, marchewkę w talarki, resztę warzyw w kostkę, a cukinię w dużą kostkę. Rozgrzewamy masło klarowane i wrzucamy na gorący tłuszcz pokrojoną w półtalarki kiełbasę, boczek w kostkę i marchewkę w talarki. Następnie wrzucamy cebulę, podsmażamy. Po 2-3 minutach dodajemy resztę warzyw i zalewamy bulionem. Dodajemy wszystkie przyprawy, dusimy do al-dente cukinii. Na koniec dodajemy pastę paprykową i przecier pomidorowy. Mieszamy i dosmaczamy jeżeli jest taka potrzeba. Posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy z bagietką lub ryżem.