Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i sycąca potrawa nadająca się na każdą okazję. Szybka do wykonania, a składniki znajdują się prawie w każdej kuchni.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 86
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 86
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Składniki
Danie to będzie wykonane tylko w jednym naczyniu, odpowiedniej wielkości, garnku. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w odpowiadające nam wielkością kawałki np.: cebulę w piórka, marchewkę w talarki, resztę warzyw w kostkę, a cukinię w dużą kostkę. Rozgrzewamy masło klarowane i wrzucamy na gorący tłuszcz pokrojoną w półtalarki kiełbasę, boczek w kostkę i marchewkę w talarki. Następnie wrzucamy cebulę, podsmażamy. Po 2-3 minutach dodajemy resztę warzyw i zalewamy bulionem. Dodajemy wszystkie przyprawy, dusimy do al-dente cukinii. Na koniec dodajemy pastę paprykową i przecier pomidorowy. Mieszamy i dosmaczamy jeżeli jest taka potrzeba. Posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy z bagietką lub ryżem.