Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
W wyższym garnku rozgrzewamy olej.Smażymy mięso, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Zalewamy bulionem i cydrem. Przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem. Dusimy do miękkosci. W międzyczasie możemy przygotować dodatki: smażone lub gotowane ziemniaki, ryż lub makaron - co lubicie. i surówkę. U nas są podsmażane ziemniaki / zostały z poprzedniego dnia/ i pomidory koktaliowe z bazylią i sosem balsamicznym. Kiedy mięso bedzie już prawie miekkie obrane i pokrojone na ósemki jabłka i dalej dusimy, a z jabłka zaczną się rozpadać.Doprawiamy do smaku. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

dorcia41 18 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
Super pomysł koniecznie muszę wypróbować :)))) cieplutko pozdrawiam :)))1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 15 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
z podsmażanymi ziemniaczkami ,pycha.1 Kto głosował? | Odpowiedz