Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo regionalne;))))
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
W wyższym garnku rozgrzewamy olej.Smażymy mięso, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Zalewamy bulionem i cydrem. Przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem. Dusimy do miękkosci. W międzyczasie możemy przygotować dodatki: smażone lub gotowane ziemniaki, ryż lub makaron - co lubicie. i surówkę. U nas są podsmażane ziemniaki / zostały z poprzedniego dnia/ i pomidory koktaliowe z bazylią i sosem balsamicznym. Kiedy mięso bedzie już prawie miekkie obrane i pokrojone na ósemki jabłka i dalej dusimy, a z jabłka zaczną się rozpadać.Doprawiamy do smaku. Smacznego.