pyszne :) przepraszam za jakosc zdjecia, robione telefonem :)
gulasz z drobiowych zoladkow i pieczarek
Składniki
- zoladki drobiowe, 300 g
- pieczarki, 150g
- marchew, 1 mala
- pietruszka, pol mniejszej
- bulion drobiowy klarowny, ok pol litra
- sol, pieprz, lisc laurowy, wg uznania
- Natka pietruszki, wg uznania
- maka, 2 plaskie lyzeczki
- cebula, 1 mala
Składniki
- zoladki drobiowe, 300 g
- pieczarki, 150g
- marchew, 1 mala
- pietruszka, pol mniejszej
- bulion drobiowy klarowny, ok pol litra
- sol, pieprz, lisc laurowy, wg uznania
- Natka pietruszki, wg uznania
- maka, 2 plaskie lyzeczki
- cebula, 1 mala

Etapy przygotowania
Zoladki oczyscic, pokroic na mniejsze kawalki. marchew i pietruszke w kostke. wszystko wlozyc do garnka, zalac bulionem dodac przyprawy i gotowac. kiedy zoladki beda polmiekkie, dodac pieczarki pokrojone w polplastry i posiekana cebule, gotowac do miekkosci. ugotowany gulasz zagescic maka, dodac natke pietruszki. ja podalam z brazowym ryzem.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 579
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 579



Składniki
- zoladki drobiowe, 300 g
- pieczarki, 150g
- marchew, 1 mala
- pietruszka, pol mniejszej
- bulion drobiowy klarowny, ok pol litra
- sol, pieprz, lisc laurowy, wg uznania
- Natka pietruszki, wg uznania
- maka, 2 plaskie lyzeczki
- cebula, 1 mala
Zoladki oczyscic, pokroic na mniejsze kawalki. marchew i pietruszke w kostke. wszystko wlozyc do garnka, zalac bulionem dodac przyprawy i gotowac. kiedy zoladki beda polmiekkie, dodac pieczarki pokrojone w polplastry i posiekana cebule, gotowac do miekkosci. ugotowany gulasz zagescic maka, dodac natke pietruszki. ja podalam z brazowym ryzem.
Pycha!Robię taki gulasz ale bez pieczarek.Muszę spróbować z nimi:)