Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny i aromatyczny gulasz z grzybami. Nie może się nie udać, przepis jest prosty i łatwy w przygotowaniu. Można podawać go z kaszą, makaronem lub ziemniakami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5286
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5286
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką, usmażyć na oleju, przełożyć do miski. Grzyby pokroić w plastry, usmażyć na maśle, dodać posiekaną cebulę, chwilę smażyć mieszając. Wlać wino, dusić około 5minut, dodać mięso, łyżkę natkę pietruszki, pół łyżeczki tymianku, gałkę, sól, pieprz i całość zalać bulionem. Wymieszać. Dusić na małym ogniu, pod przykryciem, około 30minut, aby mięso było miękkie. W razie potrzeby doprawić.