Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, aksamitny, przepyszny gulasz z indyka zrobiony na życzenie Julci. U nas uwielbiany kiedy jest podany z tłuczonymi ziemniakami, choć do ryżu też jest znakomity.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1318
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 964
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1318
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 964
Składniki
Na oliwie podsmażamy mięso. Do podsmażonego mięsa dodajemy obraną i startą na tarce o drobnych oczkach cebulę, granulowany czosnek, mieloną paprykę, oregano, tymianek, ziarna ziela angielskiego i liście laurowe.
Mieszamy i lekko podsmażamy.
Podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem, na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Kiedy mięso będzie miękkie robimy zawiesinę z mąki. Do 1/2 szklanki wody dodajemy mąkę. Mieszamy tak aby nie powstały grudki i dodajemy do gotującego się gulaszu. Mieszamy i gotujemy 2-3 minutki.
Gotowy gulasz podajemy gorący z tłuczonymi ziemniakami i surówką. Smacznego !!!