Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, aksamitny, przepyszny gulasz z indyka zrobiony na życzenie Julci. U nas uwielbiany kiedy jest podany z tłuczonymi ziemniakami, choć do ryżu też jest znakomity.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1524
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 217
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1524
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 217
Składniki
Na oliwie podsmażamy mięso. Do podsmażonego mięsa dodajemy obraną i startą na tarce o drobnych oczkach cebulę, granulowany czosnek, mieloną paprykę, oregano, tymianek, ziarna ziela angielskiego i liście laurowe.
Mieszamy i lekko podsmażamy.
Podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem, na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Kiedy mięso będzie miękkie robimy zawiesinę z mąki. Do 1/2 szklanki wody dodajemy mąkę. Mieszamy tak aby nie powstały grudki i dodajemy do gotującego się gulaszu. Mieszamy i gotujemy 2-3 minutki.
Gotowy gulasz podajemy gorący z tłuczonymi ziemniakami i surówką. Smacznego !!!