Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, aksamitny, przepyszny gulasz z indyka zrobiony na życzenie Julci. U nas uwielbiany kiedy jest podany z tłuczonymi ziemniakami, choć do ryżu też jest znakomity.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13599
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1556
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15023
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6167
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13599
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1556
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15023
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6167
Składniki
Na oliwie podsmażamy mięso. Do podsmażonego mięsa dodajemy obraną i startą na tarce o drobnych oczkach cebulę, granulowany czosnek, mieloną paprykę, oregano, tymianek, ziarna ziela angielskiego i liście laurowe.
Mieszamy i lekko podsmażamy.
Podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem, na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Kiedy mięso będzie miękkie robimy zawiesinę z mąki. Do 1/2 szklanki wody dodajemy mąkę. Mieszamy tak aby nie powstały grudki i dodajemy do gotującego się gulaszu. Mieszamy i gotujemy 2-3 minutki.
Gotowy gulasz podajemy gorący z tłuczonymi ziemniakami i surówką. Smacznego !!!