Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, proste i niezwykle aromatyczne danie na zimowe dni
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2276
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1395
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 518
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3561
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1234
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2276
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1395
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 518
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3561
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1234
Składniki
indyka kroimy w gulaszową kostkę, przyprawiamy solą oraz ostrą i słodką papryką, a potem odstawiamy na parę minut
cebulę obieramy i kroimy w kostkę, czosnek obieramy i drobno siekamy, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w cienkie plasterki, pomidory odsączamy z oleju i kroimy w paski
w rondlu o grubym dnie (wybieramy taki z przykryciem) rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju z pomidorów, wrzucamy indyka i smażymy kilka minut, aż trochę się przyrumieni
teraz do indyka dodajemy cebulę i czosnek i smażymy, aż się zeszklą, po czym dorzucamy marchewkę, dolewamy ok 100 ml wrzątku, przykrywamy i dusimy ok 30 min
jak indyk będzie już miękki, dodajemy do rondla pomidory, dolewamy śmietankę i gotujemy, aż gulasz zgęstnieje, na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy solą (o ile to konieczne), podajemy w ryżem lub kluseczkami, smacznego ;-)