Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, proste i niezwykle aromatyczne danie na zimowe dni
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 902
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2135
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 902
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2135
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
indyka kroimy w gulaszową kostkę, przyprawiamy solą oraz ostrą i słodką papryką, a potem odstawiamy na parę minut
cebulę obieramy i kroimy w kostkę, czosnek obieramy i drobno siekamy, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w cienkie plasterki, pomidory odsączamy z oleju i kroimy w paski
w rondlu o grubym dnie (wybieramy taki z przykryciem) rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju z pomidorów, wrzucamy indyka i smażymy kilka minut, aż trochę się przyrumieni
teraz do indyka dodajemy cebulę i czosnek i smażymy, aż się zeszklą, po czym dorzucamy marchewkę, dolewamy ok 100 ml wrzątku, przykrywamy i dusimy ok 30 min
jak indyk będzie już miękki, dodajemy do rondla pomidory, dolewamy śmietankę i gotujemy, aż gulasz zgęstnieje, na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy solą (o ile to konieczne), podajemy w ryżem lub kluseczkami, smacznego ;-)