Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na gulasz z indykiem i groszkiem. Gulasz jest przepyszny i prosty w przygotowaniu, polecam wypróbować przepis, bo naprawdę warto.
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 44
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 44
Składniki
Mięso kroję w kostkę, przekładam do miski, dodaję przyprawy, mieszam i odstawiam na czas przygotowania pozostałych składników. Marchew drobno kroję, pora kroję w cienkie półplasterki, paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kilkucentymetrowe paseczki, czosnek drobniutko kroję.
Teraz w rondlu lub na dużej głębokiej patelni rozgrzewam olej i przez kilka minut smażę mięso, tak żeby było miękkie. Gdy mięso jest już miękkie, dodaję do niego mąkę i mieszam, dodaję groszek, pokrojone warzywa i czosnek, listki laurowe, ziele angielskie, doprawiam solą, dodaję 2 szklanki wody około 500 mililitrów i duszę pod przykryciem do miękkości warzyw od czasu do czasu mieszając, ja dusiłam około 30 minut Gdy warzywa są już miękkie dodaję koncentrat pomidorowy i jeszcze około pół szklanki wody - ilość wody zależy od tego jak gęsty chcemy gulasz. Mieszam i duszę jeszcze około 2-3 minut, sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam - gulasz jest gotowy. Gulasz z indykiem jest gotowy, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa