Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z indyka z plackami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2249
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1354
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1163
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2249
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1354
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1163
Składniki
Mięso oczyść i pociąć w dosć duzą kostkę. Obsmażyć partiami do zrumienienia i przełożyć na bok. Nastepnie przygotować warzywa. Bakłażana, cukinię i paprykę pokroić w dość dużą kostkę. Cebulę pokroić w piórk. Rozgrzać oliwę, wrzucić bakłażana i obsmażyć na złoto. Przełożyć na talerz, następnie dodać paprykę, cebulę a na końcu cukinię i czosnek. Kiedy mamy już wszystko podzmażone przełożyc wszystko do jednego rondla, dodać pomidory, zioła prowansalskie, kmin i oregano. Doprawić solą, pieprzem i chili. Dusić 50-60 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze 5 minut. Wierzch posypać natką.