Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z indyka z warzywami

Gulasz z indyka z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 262 Ocena: 1847

Dodano:

Odsłon: 331

Smaczne, proste i szybkie danie obiadowe. Indyk plus warzywa, do tego ulubione dodatki i obiad smakowity.

Składniki

  • 1 kg piersi z indyka,
  • przyprawa do drobiu,
  • mąka do obtaczania,
  • 1 marchewka,
  • 1 pietruszka,
  • 1 cebula,
  • 2 liście laurowe,
  • 3 ziela angielskie,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii,
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gulasz z indyka z warzywami

Przygotowanie

  1. Mięso z indyka kroimy w kostkę (3cm). Przyprawiamy. Obtaczamy w mące i podsmażamy z każdej strony na złoto.

    Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.

    Do garnka wrzucamy, mięso, warzywa liście laurowe i ziele angielskie, zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Przyprawiamy do smaku.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KulinarnaChwila 06 lipca Apetycznie wygląda i smakuje pewnie tak samo :)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń