Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z indyka to prosty pomysł na obiad dla całej rodzinki. Gulasz wychodzi smaczny i przygotujesz go w jednym garnku. Polecam
nóż, tarka, miska, garnek, łyżka, ścierka,
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 127
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1192
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31240
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3658
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4637
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8132
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 127
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1192
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31240
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3658
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4637
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8132
Składniki
Gulasz gotowy.
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Przełożyć do miski dodać wszystkie przyprawy i wymieszać tak by mięso było dobrze oblepione przyprawami. Miskę zakryć ściereczką i odłożyć na 30 minut. w celu przegryzienia smaków. Do większego garnka z grubym dnem wlać olej i dobrze rozgrzać , dodać przygotowane mięso i podsmażać na średnim ogniu około 10 minut. co jakiś czas mieszając. Następnie dodać obrane, pokrojone cebule oraz obraną, startą na dużych oczkach tarki marchewkę. Ponownie przemieszać i gotować kolejne 10 minut. Po tym czasie dodać oczyszczone pokrojone w większe kawałki pieczarki oraz oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę papryki, pokrojone w kostkę ogórki , a także przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Na koniec dodać pomidory w puszce i przecier pomidorowy, wymieszać, doprowadzić do zagotowania , zmniejszyć płomień ognia i gotować do miękkości mięsa i warzyw około 50 minut. W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku. Mąkę wymieszać dokładnie z wodą, tak by nie było grudek i mieszając wlać do gotującego gulaszu. Chwilę jeszcze pogotować i gotowe. Smacznego