Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 509
Dodano: 24.01.2012
Odsłon: 23111
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Na koniec dodać do smaku paprykę mieloną można dać i słodką i ostrą, pieprz i odrobinę soli - zazwyczaj smak gulaszu po duszeniu jest tak intensywny, że nie zawsze trzeba dodawać soli
W sezonie zamiast koncentratu daję 2-3 pomidory, próbowałam również tych z puszki i też jest ok.
Taki gulasz najlepiej smakuje z ryżem, dzięki dodaniu pieczarek fajnie kompnuje się również z kaszą gryczaną ale z ziamniaczkami jak najbardziej też można podać
Jeżeli wyjdzie za rzadki co czasem się zdarza trzeba dać 1-2 łyżki mąki pszennej w zależności jaką gęstość sosu chcemy uzyskać
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

kmagg 10 grudnia 2012Zgłoś do usunięcia
oj smakował bardzo :) rewelacyjny przepis. pozdrawiam.1 Kto głosował? | Odpowiedz

kaskasz83 03 grudnia 2012Zgłoś do usunięcia
mam nadzieję, że będzie smakował ;)1 Kto głosował? | Odpowiedz

kmagg 03 grudnia 2012Zgłoś do usunięcia
mój mąż uwielbia karczek na wszelakie sposoby, dzisiaj będzie na obiad gulasz Twojego przepisu :0 dziękuję za inspirację.1 Kto głosował? | Odpowiedz

kaskasz83 02 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
bardzo mii milo, że smakowal ;)1 Kto głosował? | Odpowiedz

ala1976 01 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
zrobiłam i naprawde super.1 Kto głosował? | Odpowiedz

megii 25 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
To prawda że wygląda bardzo apetycznie. Postaram się wypróbować przepis w najbliższym czasie:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

kaskasz83 25 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
dzięki ;)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Tessa81 24 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
szybki, fajny przepis, takie lubie! :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

anetaa26 24 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
wyglada przepysznie :)1 Kto głosował? | Odpowiedz