Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny gulasz z karkówki, warzyw i pieczarek podany z kaszą jęczmienną pęczak. Pyszny pomysł na sycący obiad:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim pokrojone w kostkę mięso. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Do garnka, w którym będziemy przygotowywać gulasz wrzucamy masło /1 łyżeczkę/ a gdy się rozgrzeje wrzucamy oczyszczone,pokrojone w kostkę lub plastry warzywa: marchew, pietruszkę, seler i por. Mieszając podsmażamy ok. 2-3 min i wlewamy bulion. Gdy mięso się zrumieni dodajemy je do garnka z warzywami i gotujemy na małym ogniu. Na patelnię, na której smażyliśmy mięso dajemy resztę masła, wrzucamy pokrojoną drobno cebulę i czosnek oraz oczyszczone i pokrojone w ćwiartki lub ósemki pieczarki. Dusimy do czasu aż sok, który puszczą grzyby odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy pieczarki będą miękkie dodajemy do garnka z mięsem i warzywami.Dodajemy też pokrojoną w kostkę paprykę - dzięki temu, że damy ją pod koniec gotowania lekko zmięknie ale nie rozpadnie się.Dodajemy również koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.Wszystko razem dusimy do czasu aż wszystkie składniki będą odpowiednio miękkie. W razie potrzeby gulasz możemy podlać bulionem. Gulasz podajemy z gotowaną kaszą jęczmienną pęczak.