Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam danie składające się z gulaszu i kaszy z dodatkiem ogórka kiszonego. Danie jest smaczne , syte zapachem przyciąga domowników.
garnek, patelnia, rondel, nóż, łyżka, tarka,
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 466
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 245
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 466
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 245
Przepis dnia
Składniki
Obraną i pokrojoną cebule podsmażyć na patelni mięso umyć, pokroić w większą kostkę, obtoczyć w mące dołożyć do cebuli. Smażyć 15 minut, po tym czasie przełożyć mięso do rondla, dodać wodę ,ziele angielskie, liść laurowy , przyprawy, dusić na małym ogniu, do miękkości mięsa. Pod koniec pieczenia dodać obrane starte na tarce i podsmażone pieczarki, dusić jeszcze około 15 minut. Sos zagęścić mąką wymieszaną z niewielką ilością wody. Można doprawić śmietaną. Kasze ugotować według opisu na opakowaniu, Po ugotowaniu wyłożyć kaszę na talerze i polać gulaszem. Dołożyć do dania pokrojone w plasterki kiszone ogórki.