Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz można podawać z ziemniakami, chlebem lub kaszą.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13561
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 912
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13561
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 912
Składniki
Mięso myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do mięsa i obsmażamy na oleju. Do zrumienionego mięsa dodajemy posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy po czym podlewamy całość wodą i dusimy na niewielkim ogniu około 50 minut. Do miękkiego mięsa dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę oraz włoszczyznę. Gdy warzywa zmiękną, zagęszczamy gulasz mąką. Doprawiamy do smaku przykrawam oraz natką pietruszki i dusimy jeszcze przez chwilę. Gulasz podajemy z ulubionymi dodatkami.