Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz można podawać z ziemniakami, chlebem lub kaszą.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1159
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 136
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10649
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1159
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 136
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10649
Składniki
Mięso myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do mięsa i obsmażamy na oleju. Do zrumienionego mięsa dodajemy posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy po czym podlewamy całość wodą i dusimy na niewielkim ogniu około 50 minut. Do miękkiego mięsa dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę oraz włoszczyznę. Gdy warzywa zmiękną, zagęszczamy gulasz mąką. Doprawiamy do smaku przykrawam oraz natką pietruszki i dusimy jeszcze przez chwilę. Gulasz podajemy z ulubionymi dodatkami.