Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz można podawać z ziemniakami, chlebem lub kaszą.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1121
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 659
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1121
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 659
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Składniki
Mięso myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do mięsa i obsmażamy na oleju. Do zrumienionego mięsa dodajemy posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy po czym podlewamy całość wodą i dusimy na niewielkim ogniu około 50 minut. Do miękkiego mięsa dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę oraz włoszczyznę. Gdy warzywa zmiękną, zagęszczamy gulasz mąką. Doprawiamy do smaku przykrawam oraz natką pietruszki i dusimy jeszcze przez chwilę. Gulasz podajemy z ulubionymi dodatkami.