Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwy hit na Sylwestra przy ognisku!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19827
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242728
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19827
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242728
Składniki
Boczek kroimy w plastry i układamy na dnie kociołka. Kociołek umieszczamy nad ogniem i podsmażamy boczek często mieszając tak, aby tłuszcz z boczku pokrył ścianki naczynia.
Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w piórka – nie muszą być zbyt cienkie, ani zbyt staranne.
Pokrojoną w kostkę wołowinę obtaczamy w czerwonej słodkiej mielonej papryce i dodajemy do podsmażonego boczku. Chwilę podsmażamy, żeby zamknąć mięso, a następnie dolewamy czerwonego wina, przykrywamy i dusimy kilkanaście minut. Następnie dodajemy warzywa, przyprawy, ponownie przykrywamy i dusimy od czasu do czasu mieszając. Ponieważ chciałam mojemu gulaszowi dodać nieco „dymnego” aromatu, mieszałam go lekko opalaną w ogniu drewnianą łyżką.
Następnie obieramy ziemniaki, kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do gulaszu. Gotujemy już przez przykrywki, aż wszystkie składniki staną się miękkie. Jeśli płyn będzie się odparowywał, możemy podlewać gulasz dodatkowymi porcjami wina.