Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 123
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 100
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 123
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 100
Składniki
Łopatkę pokroić w kostkę ,posolić i oprószyć pieprzem i mąką ,smażyć na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla ,a na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Przełożyć do rondla wraz z tłuszczem. Całość zalać wodą ,dodać liść laurowy i dusić pod przykryciem. Po zakończeniu duszenia dodać musztardę. Dokładnie wymieszać i dosypać korniszony pokrojone w plasterki.