Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygotować wcześniej i tylko zapiec przed podaniem.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 71
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 71
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Królika należy poporcjować i zdjąć mięso z udek i górki. Mięso kroi się w kostkę gulaszową. Na patelni podsmaża się posiekaną cebulę z mięsem do zrumienienia. Jak już prawie będą gotowe można dodać posiekany czosnek i przyprawy aby nabrały aromatu. Resztę tuszki można też podsmażyć i udusić razem, lub wykorzystać na bazę zupy. Mięso zalewa się odrobiną wody, gdy ta zacznie się gotować, można wziąć trochę i zahartować śmietanę. Wiem, wiem, taka śmietanka nie powinna się zważyć ale lepiej uniknąć tego błędu. Do gulaszu wlewa się zahartowaną śmietankę, doprawia jeszcze solą, dodaje marchewkę i całość można dusić godzinę pod przykryciem. Na pięć minut przed końcem można wrzucić groszek i doprawić sos musztardą. Oczywiście trzeba kontrolować poziom płynów. Tak przygotowany gulasz można schować do lodówki i potem tylko zapiec z ciastem francuskim według przepisu na opakowaniu.
Smacznego :)