Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygotować wcześniej i tylko zapiec przed podaniem.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 237
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 200
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 237
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 200
Składniki
Królika należy poporcjować i zdjąć mięso z udek i górki. Mięso kroi się w kostkę gulaszową. Na patelni podsmaża się posiekaną cebulę z mięsem do zrumienienia. Jak już prawie będą gotowe można dodać posiekany czosnek i przyprawy aby nabrały aromatu. Resztę tuszki można też podsmażyć i udusić razem, lub wykorzystać na bazę zupy. Mięso zalewa się odrobiną wody, gdy ta zacznie się gotować, można wziąć trochę i zahartować śmietanę. Wiem, wiem, taka śmietanka nie powinna się zważyć ale lepiej uniknąć tego błędu. Do gulaszu wlewa się zahartowaną śmietankę, doprawia jeszcze solą, dodaje marchewkę i całość można dusić godzinę pod przykryciem. Na pięć minut przed końcem można wrzucić groszek i doprawić sos musztardą. Oczywiście trzeba kontrolować poziom płynów. Tak przygotowany gulasz można schować do lodówki i potem tylko zapiec z ciastem francuskim według przepisu na opakowaniu.
Smacznego :)