Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny gulasz z piersi kurczaka marynowanej w orientalnych przyprawach, duszonej w cebuli, pieczarkach, papryce i ziemniakach. Doskonały w smaku, wcale nie ustępujący gulaszom wieprzowym i wołowym. Jego zaletą jest czas przyrządzenia, czyli niewielka godzinka. Polecamy to wyborne danie na obiad codzienny lub kolację, ale i na imprezie się też sprawdzi.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25073
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6155
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 502
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25073
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6155
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 502
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę1-2 cm. Przekładamy do miski, dodajemy wszystkie składniki marynaty i dobrze wmasowujemy w mięso. Odstawiamy na bok (mięso można zamarynować nawet dzień wcześniej i trzymać w lodówce).
Obieramy, myjemy i kroimy wszystkie warzywa: cebulę w drobną kostkę, pieczarki w plasterki, paprykę i ziemniaki w grubą kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej. Na gorący tłuszcz wrzucamy cebulę i podsmażamy ją do zeszklenia. Na cebulę wrzucamy pierś z kurczaka, chwilę podsmażmy. Następnie dodajemy pieczarki, podsmażamy całość pięć minut i na koniec dodajemy paprykę oraz ziemniaki. Smażymy wszystko następne kilka minut.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, wodę i masło. Przyprawiamy pieprzem i solą (można dodać łyżeczkę cukru dla złagodzenia kwaśnego smaku pomidorów) . Przykrywamy patelnię pokrywą, zmniejszamy ogień i dusimy gulasz 20-25 minut. Gotowy gulasz wykładamy na talerze, posypujemy posiekaną natką. Podajemy z chlebem.