Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 593
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1378
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25661
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 593
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1378
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25661
Składniki
Kuskus wsypać do salaterki, zalać 1 szklanką gorącej gotowanej, osolonej wody, przykryć, pozostawić do spęcznienia 10 minut, następnie przemieszać łyżką aby ziarenka się nie posklejały.
Fileta pokroić w drobną kostkę, doprawić przyprawą do kurczaka.
Cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki obrać pokroić. Paprykę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać pieczarki oraz paprykę doprawić solą i pieprzem , smażyć 4 minut.Do warzyw dodać pokrojonego fileta i całość dusić 15 minut, doprawić ziołami prowansalskimi.
Śmietanę rozmieszać z przecierem i dodać , całość gotować 3 minuty, doprawić pieprzem.
Podawać z kuskusem i warzywami.