Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1313
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18477
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1313
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18477
Składniki
Kuskus wsypać do salaterki, zalać 1 szklanką gorącej gotowanej, osolonej wody, przykryć, pozostawić do spęcznienia 10 minut, następnie przemieszać łyżką aby ziarenka się nie posklejały.
Fileta pokroić w drobną kostkę, doprawić przyprawą do kurczaka.
Cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki obrać pokroić. Paprykę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać pieczarki oraz paprykę doprawić solą i pieprzem , smażyć 4 minut.Do warzyw dodać pokrojonego fileta i całość dusić 15 minut, doprawić ziołami prowansalskimi.
Śmietanę rozmieszać z przecierem i dodać , całość gotować 3 minuty, doprawić pieprzem.
Podawać z kuskusem i warzywami.