Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z ulubionych dań mojego męża i zięcia. Ale podaję go obowiązkowo z pęczakiem.
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 750
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 17
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 8137
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 750
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 17
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 8137
Składniki
Grzyby suszone zalać dwoma szklankami zimnej wody i odstawić na 15 minut by namokły. Ugotować. Grzyby wyjąć i pokroić w paski a wodę w której się gotowały - odstawić-będzie nam potrzebna. Łopatkę umyć, pokroić w dowolną kostkę i oprószyć przyprawami. Odstawić do lodówki na pół godziny. Przełożyć do głębokiej patelni i roztopić 2 łyżki smalcu. Zrumienić na nim pokrojoną łopatkę. Dusić pół godziny. Oprószyć zrumienioną mąką . Dodać pokrojone grzyby. Podlewać wodą w której gotowały się grzyby. Dodać listek i ziele. Trzymać na wolnym ogniu godzinę, często mieszając . Doprawić wg własnego smaku ulubionymi przyprawami. Odparować nadmiar płynu. Podałam z kaszą pęczak i surówką ze świeżo ukiszonej kapusty