Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z ulubionych dań mojego męża i zięcia. Ale podaję go obowiązkowo z pęczakiem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27933
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27933
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Grzyby suszone zalać dwoma szklankami zimnej wody i odstawić na 15 minut by namokły. Ugotować. Grzyby wyjąć i pokroić w paski a wodę w której się gotowały - odstawić-będzie nam potrzebna. Łopatkę umyć, pokroić w dowolną kostkę i oprószyć przyprawami. Odstawić do lodówki na pół godziny. Przełożyć do głębokiej patelni i roztopić 2 łyżki smalcu. Zrumienić na nim pokrojoną łopatkę. Dusić pół godziny. Oprószyć zrumienioną mąką . Dodać pokrojone grzyby. Podlewać wodą w której gotowały się grzyby. Dodać listek i ziele. Trzymać na wolnym ogniu godzinę, często mieszając . Doprawić wg własnego smaku ulubionymi przyprawami. Odparować nadmiar płynu. Podałam z kaszą pęczak i surówką ze świeżo ukiszonej kapusty