Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny gulasz wieprzowy, aromatyczny i bardzo smaczny.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1290
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12153
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 33
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1290
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12153
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 33
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dość dużą kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej i obsmażyć na rumiano. Warzywa obrać, pokroić w kostkę, cebulę pokroić, czosnek drobno posiekać, dodać wszystko do mięsa i podsmażyć chwilę mieszając. Jak się ładnie zrumieni podlać wodą tak by przykryła mięso i całość przełozyć do garnka. Dodać sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, zioła prowanasalskie i dusić powoli pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę słodką i ostrą do smaku według upodobania. Podajemy z ziemniakami, kaszą, ryżem, pieczywem