Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny gulasz wieprzowy, aromatyczny i bardzo smaczny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11496
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1234
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12054
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2301
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11496
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1234
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12054
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2301
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dość dużą kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej i obsmażyć na rumiano. Warzywa obrać, pokroić w kostkę, cebulę pokroić, czosnek drobno posiekać, dodać wszystko do mięsa i podsmażyć chwilę mieszając. Jak się ładnie zrumieni podlać wodą tak by przykryła mięso i całość przełozyć do garnka. Dodać sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, zioła prowanasalskie i dusić powoli pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę słodką i ostrą do smaku według upodobania. Podajemy z ziemniakami, kaszą, ryżem, pieczywem