Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z łopatki wieprzowej

Gulasz z łopatki wieprzowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1185

Dodano:

Odsłon: 2003

Tradycyjny gulasz wieprzowy, aromatyczny i bardzo smaczny.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz z łopatki wieprzowej

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dość dużą kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej i obsmażyć na rumiano.
    Warzywa obrać, pokroić w kostkę, cebulę pokroić, czosnek drobno posiekać, dodać wszystko do mięsa i podsmażyć chwilę mieszając. Jak się ładnie zrumieni podlać wodą tak by przykryła mięso i całość przełozyć do garnka. Dodać sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, zioła prowanasalskie i dusić powoli pod przykryciem do miękkości.
    Gdy mięso jest miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę słodką i ostrą do smaku według upodobania.

    Podajemy z ziemniakami, kaszą, ryżem, pieczywem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń