Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny gulasz wieprzowy, aromatyczny i bardzo smaczny.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 190
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 28
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17416
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 190
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 28
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17416
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dość dużą kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej i obsmażyć na rumiano. Warzywa obrać, pokroić w kostkę, cebulę pokroić, czosnek drobno posiekać, dodać wszystko do mięsa i podsmażyć chwilę mieszając. Jak się ładnie zrumieni podlać wodą tak by przykryła mięso i całość przełozyć do garnka. Dodać sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, zioła prowanasalskie i dusić powoli pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę słodką i ostrą do smaku według upodobania. Podajemy z ziemniakami, kaszą, ryżem, pieczywem