Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny gulasz wieprzowy, aromatyczny i bardzo smaczny.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34165
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1373
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34165
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1373
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dość dużą kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej i obsmażyć na rumiano. Warzywa obrać, pokroić w kostkę, cebulę pokroić, czosnek drobno posiekać, dodać wszystko do mięsa i podsmażyć chwilę mieszając. Jak się ładnie zrumieni podlać wodą tak by przykryła mięso i całość przełozyć do garnka. Dodać sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, zioła prowanasalskie i dusić powoli pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę słodką i ostrą do smaku według upodobania. Podajemy z ziemniakami, kaszą, ryżem, pieczywem