Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1262
Dodano: 10.12.2017
Odsłon: 2370
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dość dużą kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej i obsmażyć na rumiano.
Warzywa obrać, pokroić w kostkę, cebulę pokroić, czosnek drobno posiekać, dodać wszystko do mięsa i podsmażyć chwilę mieszając. Jak się ładnie zrumieni podlać wodą tak by przykryła mięso i całość przełozyć do garnka. Dodać sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, zioła prowanasalskie i dusić powoli pod przykryciem do miękkości.
Gdy mięso jest miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę słodką i ostrą do smaku według upodobania.
Podajemy z ziemniakami, kaszą, ryżem, pieczywem
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)