Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknem huśtawka pogodowa, właściwie powrót zimy, jednym słowem paskudnie. W takich czasach, należy szczególnie zadbać o dostarczenie organizmowi odpowiedniej porcji kalorii, oraz wspomagających witamin, by mógł skutecznie przeciwstawić się niekorzystnym warunkom pogodowym. Postanowiłem przygotować danie, które będzie swego rodzaju odmianą kulinarną dla miłośników klasycznych gulaszy, czy zup typu "flaczki". Oprócz białka zwierzęcego z łopatki wieprzowej, do mojego pomysłu kulinarnego użyłem fasoli "piękny jaś". Bedzie zatem pożywnie i zdrowo, bo nasiona fasoli zawierają witaminy z grupy B (B1, B2), C i E, a także magnez i fosfor. Kto zatem chce zjeść zdrowo i do syta, ma szansę to osiągnąć, wykorzystując mój przepis. Pełną listę niezbędnych produktów, oraz sposób przygotowania tego gulaszu znajdziecie jak zawsze w zamieszczonym linku. <WJ>
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93679
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2678
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2280
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93679
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2678
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2280
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę, pieczarki, fasolę wraz z zalewą, szklankę wrzątku oraz przyprawę do flaków, zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Dusimy pod przykryciem 45 min. dodajemy pokrojoną paprykę uzupełniamy płyn (100 ml wrzątku). Dusimy jeszcze przez kwadrans. Masło rozgrzewamy na patelni, wsypujemy mąkę, podsmażamy. Wlewamy wywar, mieszamy, dodajemy do całości, dokładnie rozprowadzamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.