Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten gulasz nie jest ekstra szybki w przygotowaniu, ale praktycznie robi się sam, bo po pokrojeniu warzyw i przesmażeniu mięsa pozostaje tylko dusić go na małym ogniu przez około 1,5h. Świetny z kaszą lub ziemniakami, zwłaszcza na chłodne, jesienno-zimowe dni:).
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 358
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 358
Składniki
Łopatkę kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy w dużym garnku z grubym dnem, na dużym ogniu, na rozgrzanym oleju do mocnego zarumienienia. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy na ćwiartki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki.
Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy na ćwiartki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki.
Dodajemy warzywa, liście laurowe i ziele angielskie do podsmażonego mięsa. Smażymy chwilę, po czym zalewamy 3/4 szklanki wody, przykrywamy, dusimy na małym ogniu przez około 1,5h do miękkości mięsa. Na koniec dodajemy koncentrat, doprawiamy do smaku przyprawami.