Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub pieczywem.
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 80
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 153
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 201
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 90
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 80
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 153
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 201
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 90
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i mąką.
Marchew, pietruszkę, seler obrać i pokroić w talarki.
Cebulę, czosnek obrać i drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać olej, partiami zrumienić mięso, obsmażone mięso przekładać do rondla. Na koniec, na tej samej patelni, podsmażyć cebulę oraz czosnek i przełożyć do mięsa. Doprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz ziarenkami pieprzu, mieloną papryką oraz kminkiem.
Całość podlać szklanką wody – tak, aby przykryła mięso i dusić około 30-40 min., aż mięso będzie miękkie. Wtedy dorzucić warzywa i przyprawić do smaku. Gdy marchew będzie miękka, zagęścić gulasz. W miseczce wymieszać 2 łyżki mąki z zimną wodą i dolać do gotującego się gulaszu. Pogotować jeszcze około 10 min., na koniec w razie potrzeby doprawić.