Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na szybki gulasz z mięsa mielonego.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15745
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4751
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 422
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15745
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4751
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 422
Składniki
1. Pokrojoną w kostkę marchewkę i selera naciowego podsmażyć na oleju. Następnie do nich dodać mięso mielone wraz ze wszystkimi przyprawami i od razu rozdrabniać je łopatką na małe kawałki. 2. Całość smażyć ok.10-15 minut od czasu do czasu mieszając, nastepnie podlać wodą (żeby nie do końca zakryła mięso), dodać kukurydzę i dusić około 40 minut. 3. Na koniec gotowania powstały sos zagęścić dodajac 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozrobionej w 2 łyżkach zimnej wody.