Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie dziś na obiad zrobiłam gulasz wyszedł bardzo smaczny. Bardzo przepraszam za jakość zdjęć ale w nowym domku nie mogę jeszcze ogarnąć oświetlenia i maślanka wygląda jakby była brudna a nie jest. Zanim się ogarnę z tym wszystkim to jeszcze trochę potrwa.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Przygotować mięso z chrząstką obmyć je i osuszyć na durszlaku, następnie obsypać przyprawami , wlać olej. Całość wymieszać dokładnie do połączenia się przypraw z mięsem, odstawić na 15 minut.
Na suchą rozgrzaną patelnię przełożyć mięso które odstał swój czas aby przejść zapachem przyprawy i suszonej włoszczyzny. Mięso obsmażyć na rumiany kolor do czasu wyparowania wody z mięsa.
Gdy mięso już jest dobrze obsmażone wlać 4,5 szklanki przegotowanej wody i dusić pod przykryciem tak długo aż mięso będzie całkowicie miękkie. W czasie duszenia doprawić tak około pół łyżeczki przyprawy z solą w formie np. Vegety.
Jak już mięso jest dość miękkie śmietanę rozrobić z mąką i odrobiną wody lub wodą z mięsa tak aby nie było grudek. Wlać rozrobioną śmietanę i całość zagotować do powstania lekko gęstego sosu.
Tak przygotowany gulasz podałam z uprażoną kaszą jęczmienną oraz surówką z kapusty pekińskiej ze śmietaną a do popicia zimna maślanka.