Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie dziś na obiad zrobiłam gulasz wyszedł bardzo smaczny. Bardzo przepraszam za jakość zdjęć ale w nowym domku nie mogę jeszcze ogarnąć oświetlenia i maślanka wygląda jakby była brudna a nie jest. Zanim się ogarnę z tym wszystkim to jeszcze trochę potrwa.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 718
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 314
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 105
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 718
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 314
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 105
Składniki
Przygotować mięso z chrząstką obmyć je i osuszyć na durszlaku, następnie obsypać przyprawami , wlać olej. Całość wymieszać dokładnie do połączenia się przypraw z mięsem, odstawić na 15 minut.
Na suchą rozgrzaną patelnię przełożyć mięso które odstał swój czas aby przejść zapachem przyprawy i suszonej włoszczyzny. Mięso obsmażyć na rumiany kolor do czasu wyparowania wody z mięsa.
Gdy mięso już jest dobrze obsmażone wlać 4,5 szklanki przegotowanej wody i dusić pod przykryciem tak długo aż mięso będzie całkowicie miękkie. W czasie duszenia doprawić tak około pół łyżeczki przyprawy z solą w formie np. Vegety.
Jak już mięso jest dość miękkie śmietanę rozrobić z mąką i odrobiną wody lub wodą z mięsa tak aby nie było grudek. Wlać rozrobioną śmietanę i całość zagotować do powstania lekko gęstego sosu.
Tak przygotowany gulasz podałam z uprażoną kaszą jęczmienną oraz surówką z kapusty pekińskiej ze śmietaną a do popicia zimna maślanka.