Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny gulasz wieprzowy, podany z panierowanym serem żółtym. Super połączenie, polecam!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4364
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11852
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6762
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5579
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4364
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11852
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6762
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5579
Składniki
Mięso płuczemy, kroimy w kostkę, solimy, oprószamy pieprzem, obsmażamy na smalcu. Mięso smażymy, aż cała woda wydzielająca się z mięsa odparuje. Wówczas dodajemy mąkę, cebulę pokrojoną w piórka. Całość mieszamy i smażymy jeszcze 2- 3 minuty. Wlewamy wodę, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Mięso dusimy pod przykryciem przez 30 minut, dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki, paprykę pokrojoną w paski i śmietankę. Wszystko razem dusimy jeszcze 15 minut. W trakcie duszenia mięsa przygotowujemy serowe kotlety. Ser żółty kroimy w grube plastry (5 mm), panierujemy w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu. Następnie obtaczamy w bułce tartej. Czynność powtarzamy, to znaczy, że każdy opanierowany kotlet ponownie zanurzamy w jajku i panierujemy w bułce. Uzyskujemy w ten sposób podwójną warstwę ochronną, która zapobiegnie wypłynięciu sera podczas smażenia. Kotlety serowe smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano. podajemy pod pierzynką z gulaszu wieprzowego.
Smacznego.