Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z pieczonego kurczaka

Gulasz z pieczonego kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1373

Dodano:

Odsłon: 6277

Szybki obiad na wykorzystanie resztek mięsa które nam zostaną z dnia poprzedniego.U mnie były to udka z kurczaka, ale można wykorzystać inne mięso.Fajna propozycja na przemycenie dyni za którą nie wszyscy przepadają.

Składniki

  • 3 udka z kurczaka pieczone
  • 1 papryka czerwona
  • 3 pomidory
  • 1/2 litra przecieru pomidorowego
  • 40 dkg dyni
  • 2 cebule
  • 20 dkg pieczarek
  • 25 dkg boczniaków
  • sól, pieprz
  • Papryka wędzona
  • 1/2 łyżeczki czubricy czerwonej
  • olej
  • bazylia świeża
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gulasz z pieczonego kurczaka

Przygotowanie

  1. Cebule obieram i kroje drobno, przesmażam na oleju. Do potrawy wykorzystałam udka upieczone z poprzedniego obiadu. Mięso obrałam od kości i pokroiłam, dodałam do cebuli i przesmażyłam.Wyłożyłam na talerz, a na patelni podsmażyłam boczniaki i pieczarki pokrojone które solę, i pieprze na końcu. Dodaję do mięsa. Dodaję tez dynie pokrojona w kostkę i obrane pomidory ze skory które kroję. Na wolnym ogniu dusze, doprawiam solą, pieprzem, czubricą, bazylią.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń