Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze kilka lat temu, jakby ktoś powiedział, że będę jadł żołądki drobiowe, wyśmiałbym. Teraz ubóstwiam. A te z kaczki są nieziemskie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Pieczarki oczyszczamy. Cebulę siekamy. Mięso oczyszczamy, osuszamy na papierowym ręczniku. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy, cebulę i pieczarki. Oprószamy solą i dusimy na wolnym ogniu. Po jakimś kwadransie wrzucamy mięso. Przez kolejny kwadrans dusimy pod przykryciem, od czasu, do czasu mieszamy. Dolewamy gorący bulion, wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy na średnim ogniu przez 45 min. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, szybko podsmażamy, dolewamy chochlę wywaru z gotowania. Dokładnie łączymy, dodajemy do całości, rozprowadzamy i zagotowujemy. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.