Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z podrobów i pieczarek

Gulasz z podrobów i pieczarek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2296 Ocena: 50626

Dodano:

Odsłon: 370

Jeszcze kilka lat temu, jakby ktoś powiedział, że będę jadł żołądki drobiowe, wyśmiałbym. Teraz ubóstwiam. A te z kaczki są nieziemskie.

Składniki

  • 500 g żołądków drobiowych z kaczki
  • 200 g mini pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 4 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gulasz z podrobów i pieczarek

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyszczamy.
    Cebulę siekamy.
    Mięso oczyszczamy, osuszamy na papierowym ręczniku.

    Na rozgrzanym tłuszczu smażymy, cebulę i pieczarki. Oprószamy solą i dusimy na wolnym ogniu.
    Po jakimś kwadransie wrzucamy mięso. Przez kolejny kwadrans dusimy pod przykryciem, od czasu, do czasu mieszamy.

    Dolewamy gorący bulion, wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie.

    Gotujemy na średnim ogniu przez 45 min.

    Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, szybko podsmażamy, dolewamy chochlę wywaru z gotowania. Dokładnie łączymy, dodajemy do całości, rozprowadzamy i zagotowujemy.

    Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Facet_w_kuchni 23 sierpnia W odróżnieniu od moich domowników też lubię podroby. A gulasz to obiad na dwa lub trzy dni. Jestem za...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń