Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas czasami spotyka się z sytuacją, gdy konieczne jest przygotowanie szybkiego obiadu, nie mamy czasu na gotowanie dać mięsnych. W takiej sytuacji proponuję szybki, łatwy do przygotowania gulasz z dodatkiem pora, który będzie doskonałym elementem pysznego obiadu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3902
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415046
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2442
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3902
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415046
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2442
Składniki
1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. 2. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, dodaję do cebuli i smażę dziesięć minut na rozgrzanym oleju. Doprawiam solą oraz papryką słodką, podlewam jedną szklanką wody i gotuję do chwili aż mięso będzie prawie miękkie.
3. Marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach a pora kroję w krążki. Warzywa przekładam do mięsa i smażę dziesięć minut.
4. Następnie doprawiam chili, ewentualnie solą i zagęszczam mąką pszenną rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję, do chwili aż sos zgęstnieje.
5. Gotowe. 6. Smacznego.