Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas czasami spotyka się z sytuacją, gdy konieczne jest przygotowanie szybkiego obiadu, nie mamy czasu na gotowanie dać mięsnych. W takiej sytuacji proponuję szybki, łatwy do przygotowania gulasz z dodatkiem pora, który będzie doskonałym elementem pysznego obiadu.
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 41
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 257
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 135
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 59
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 520
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 41
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 257
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 135
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 59
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 520
Składniki
1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. 2. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, dodaję do cebuli i smażę dziesięć minut na rozgrzanym oleju. Doprawiam solą oraz papryką słodką, podlewam jedną szklanką wody i gotuję do chwili aż mięso będzie prawie miękkie.
3. Marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach a pora kroję w krążki. Warzywa przekładam do mięsa i smażę dziesięć minut.
4. Następnie doprawiam chili, ewentualnie solą i zagęszczam mąką pszenną rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję, do chwili aż sos zgęstnieje.
5. Gotowe. 6. Smacznego.