Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z porem

Gulasz z porem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1125 Ocena: 13955

Dodano:

Odsłon: 2501

Każdy z nas czasami spotyka się z sytuacją, gdy konieczne jest przygotowanie szybkiego obiadu, nie mamy czasu na gotowanie dać mięsnych. W takiej sytuacji proponuję szybki, łatwy do przygotowania gulasz z dodatkiem pora, który będzie doskonałym elementem pysznego obiadu.

Składniki

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • Cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Olej do smażenia
  • Por ( biła końcówka)
  • 1 duża marchewka
  • Sól
  • 1 łyżką papryki słodkiej
  • Szczypta Chili •
  • 1 łyżki maki pszennej
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz z porem

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
    2. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, dodaję do cebuli i smażę dziesięć minut na rozgrzanym oleju. Doprawiam solą oraz papryką słodką, podlewam jedną szklanką wody i gotuję do chwili aż mięso będzie prawie miękkie.

  2. 3. Marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach a pora kroję w krążki. Warzywa przekładam do mięsa i smażę dziesięć minut.

  3. 4. Następnie doprawiam chili, ewentualnie solą i zagęszczam mąką pszenną rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję, do chwili aż sos zgęstnieje.

  4. 5. Gotowe.
    6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń