Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gulasz z serc kurczaka. Ja robiłam go pierwszy raz, pełna obaw. Obawy okazały się bezpodstawne wyszło pysznie, szybko i tanio. Polecam
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4259
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11620
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5530
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13726
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4259
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11620
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5530
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13726
Składniki
Przed gotowaniem odcinamy od serc drobiowych żyły, tętnice i tłuszcz, dokładnie płuczemy. Tak przygotowane gotujemy we wrzątku do miękkości - zajmie to około 40-60 minut.
Na oleju podsmażamy posiekaną w kostkę cebule, a pod koniec smażenia dodajemy do cebuli posiekane ząbki czosnku i startą na grubych oczkach tarki marchewkę. Gdy cebula się zarumieni, dodajemy serca i całość podlewamy wodą. Dodajemy też ziarenka pieprzu i ziela angielskiego oraz liście laurowe. Całość dusimy chwilę na małym ogniu, po czym doprawiamy do smaku.
Na koniec mąkę łączymy ze śmietaną, rozprowadzamy gorącym sosem (1-2 łyżki) i wlewamy do serc. Mieszając zagotowujemy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.