Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gulasz z serc kurczaka. Ja robiłam go pierwszy raz, pełna obaw. Obawy okazały się bezpodstawne wyszło pysznie, szybko i tanio. Polecam
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9923
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8910
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6327
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9923
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8910
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6327
Składniki
Przed gotowaniem odcinamy od serc drobiowych żyły, tętnice i tłuszcz, dokładnie płuczemy. Tak przygotowane gotujemy we wrzątku do miękkości - zajmie to około 40-60 minut.
Na oleju podsmażamy posiekaną w kostkę cebule, a pod koniec smażenia dodajemy do cebuli posiekane ząbki czosnku i startą na grubych oczkach tarki marchewkę. Gdy cebula się zarumieni, dodajemy serca i całość podlewamy wodą. Dodajemy też ziarenka pieprzu i ziela angielskiego oraz liście laurowe. Całość dusimy chwilę na małym ogniu, po czym doprawiamy do smaku.
Na koniec mąkę łączymy ze śmietaną, rozprowadzamy gorącym sosem (1-2 łyżki) i wlewamy do serc. Mieszając zagotowujemy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.