Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gulasz z serc kurczaka. Ja robiłam go pierwszy raz, pełna obaw. Obawy okazały się bezpodstawne wyszło pysznie, szybko i tanio. Polecam
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2333
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3477
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4222
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74185
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 577
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2333
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3477
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4222
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74185
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 577
Składniki
Przed gotowaniem odcinamy od serc drobiowych żyły, tętnice i tłuszcz, dokładnie płuczemy. Tak przygotowane gotujemy we wrzątku do miękkości - zajmie to około 40-60 minut.
Na oleju podsmażamy posiekaną w kostkę cebule, a pod koniec smażenia dodajemy do cebuli posiekane ząbki czosnku i startą na grubych oczkach tarki marchewkę. Gdy cebula się zarumieni, dodajemy serca i całość podlewamy wodą. Dodajemy też ziarenka pieprzu i ziela angielskiego oraz liście laurowe. Całość dusimy chwilę na małym ogniu, po czym doprawiamy do smaku.
Na koniec mąkę łączymy ze śmietaną, rozprowadzamy gorącym sosem (1-2 łyżki) i wlewamy do serc. Mieszając zagotowujemy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.