Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duży rondel z pokrywką
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 778
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 912
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 123
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 778
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 912
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 123
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Składniki
Mięso trzeba pokroić w grubą kostkę, nie trzeba się martwić białymi częściami to nie wołowina, rozpuści się.
Tym razem robiłam swoją mieszankę gulaszową, ale można użyć też gotowej. Przyprawami obtacza się mięso i obsmaża się je partiami a potem cebulę na rumiano.
Na koniec wszystko trzeba wrzucić do rondla, plus warzywa, zalać butelką piwa plus ewentualnie dolać wody, całość przykryć i dusić do miękkości minimum 1,5 h. Pod koniec sos powinien się sam zredukować, jeśli nie to, można sos zagęścić roztrzepaną w wodzie mąką. Jeszcze sól do smaku.
Smacznego :)