Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duży rondel z pokrywką
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Mięso trzeba pokroić w grubą kostkę, nie trzeba się martwić białymi częściami to nie wołowina, rozpuści się.
Tym razem robiłam swoją mieszankę gulaszową, ale można użyć też gotowej. Przyprawami obtacza się mięso i obsmaża się je partiami a potem cebulę na rumiano.
Na koniec wszystko trzeba wrzucić do rondla, plus warzywa, zalać butelką piwa plus ewentualnie dolać wody, całość przykryć i dusić do miękkości minimum 1,5 h. Pod koniec sos powinien się sam zredukować, jeśli nie to, można sos zagęścić roztrzepaną w wodzie mąką. Jeszcze sól do smaku.
Smacznego :)