Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie pożywne i częściowo warzywa zastępują mięso do czego namawiają nas dietetycy
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11218
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13443
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5211
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11218
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13443
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5211
Składniki
1. mięso umyć, pokroić na dość małe kawałki, na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć mięso, dodac cebule, smażyć chwile razem, dodać czosnek, zalać wodą, posolić, dusić powoli, 2. marchewkę i selera obrać i pokroić 3. gdy mięso będzie podduszone dodać marchew, po ok 10 min dodać selera, dalej gotować, 4. gdy mięso będzie prawie miękkie zagęścić sos zasmażką albo mąką rozrobioną z woda, 5. przed końcem gotowania dodać odcedzony groszek, 6. doprawić pieprzem i ewentualnie dosolić, podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami oraz sałatką z buraczków smacznego