Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z warzywami

Gulasz z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4467

Dodano:

Odsłon: 2173

danie pożywne i częściowo warzywa zastępują mięso do czego namawiają nas dietetycy

Składniki

  • mięso z łopatki 70-80 dag
  • marchew 2 szt
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • seler kawałek
  • cebula 1 szt
  • czosnek 1-2 ząbki
  • mąka pszenna 2-3 łyżki
  • tłuszcz
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. mięso umyć, pokroić na dość małe kawałki, na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć mięso, dodac cebule, smażyć chwile razem, dodać czosnek, zalać wodą, posolić, dusić powoli,
    2. marchewkę i selera obrać i pokroić
    3. gdy mięso będzie podduszone dodać marchew, po ok 10 min dodać selera, dalej gotować,
    4. gdy mięso będzie prawie miękkie zagęścić sos zasmażką albo mąką rozrobioną z woda,
    5. przed końcem gotowania dodać odcedzony groszek,
    6. doprawić pieprzem i ewentualnie dosolić,

    podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami oraz sałatką z buraczków

    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń