Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wieprzowy z dodatkiem warzyw jest smaczny i sycący. Można go podawać z kaszą, plackami ziemniaczanymi lub pieczywem.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15510
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4653
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 330
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2804
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15510
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4653
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 330
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2804
Składniki
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju. Rumiane mięso przełożyć do garnka, podlać szklanką wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli i zmiażdżone owoce jałowca. Dusić pod przykryciem do miękkości( około godziny).
Dynię i paprykę umyć, usunąć miąższ z nasionami, pokroić w kostkę. Na pozostałym tłuszczu po smażeniu mięsa zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Wsypać pokrojone warzywa, podsmażyć.
Warzywa dodać do mięsa 10 minut przed końcem gotowania. Mąkę wymieszać ze śmietaną, mieloną papryką i odrobiną wody, połączyć z miękkim mięsem z warzywami, zagotować.
Fasolkę szparagową pokroić, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Wymieszać z gulaszem, doprawić do smaku pieprzem i solą.