Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo było warzyw nie wiadomo było co z nimi zrobić, więc dlaczego nie bardziej zdrowy gulasz?
Szybkowar, nóż i deska do krojenia, łyżka, naczynie z miarką , waga
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13196
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2554
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3693
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4666
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13196
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2554
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3693
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4666
Składniki
Warzywa albo obieramy cienko ze skórki albo myjemy szczoteczką: mini marchewki i pietruszki, z papryki usuwamy gniazda i pestki, a następnie kroimy w kawałki większe od kawałków mięsa. Fasolkę szparagową myjemy i odcinamy końce. Pieczarki kroimy w grube plastry. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Wołowinę wrzucamy do szybkowaru bez żadnego tłuszczu i ustawiamy na "sauté", doprowadzając do zbrązowienia.
Wrzucamy następnie cebulę i dodajemy trochę oliwy z oliwek, również zrumieniamy. .
Dodajemy pieczarki i jeśli trzeba, dolewamy oliwę i smażymy aż sok wydzielony z pieczarek się zredukuje.
Dodajemy mąkę i dobrze mieszamy, a następnie dolewamy 200 ml wody, wrzucamy marchewki i zamykamy pokrywę szybkowaru. Nastawiamy na 5 minut gotowania.
Po odparowaniu i otwarciu pokrywy, dodajemy mini pietruszki, fasolkę szparagową i paprykę, pomidory z puszki i znów przykrywamy pokrywkę i nastawiamy na następne 5 minut. Po odparowaniu dodajemy kostkę wołową, pieprz oraz paprykę w proszku. Podajemy z ziemniakami lub ryżem albo z makaronem.