Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo było warzyw nie wiadomo było co z nimi zrobić, więc dlaczego nie bardziej zdrowy gulasz?
Szybkowar, nóż i deska do krojenia, łyżka, naczynie z miarką , waga
Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu rogaliki. Rogaliki drożdżowe z nadzien...
Odsłon: 231
Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu rogaliki. Rogaliki drożdżowe z nadzien...
Odsłon: 231
Składniki
Warzywa albo obieramy cienko ze skórki albo myjemy szczoteczką: mini marchewki i pietruszki, z papryki usuwamy gniazda i pestki, a następnie kroimy w kawałki większe od kawałków mięsa. Fasolkę szparagową myjemy i odcinamy końce. Pieczarki kroimy w grube plastry. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Wołowinę wrzucamy do szybkowaru bez żadnego tłuszczu i ustawiamy na "sauté", doprowadzając do zbrązowienia.
Wrzucamy następnie cebulę i dodajemy trochę oliwy z oliwek, również zrumieniamy. .
Dodajemy pieczarki i jeśli trzeba, dolewamy oliwę i smażymy aż sok wydzielony z pieczarek się zredukuje.
Dodajemy mąkę i dobrze mieszamy, a następnie dolewamy 200 ml wody, wrzucamy marchewki i zamykamy pokrywę szybkowaru. Nastawiamy na 5 minut gotowania.
Po odparowaniu i otwarciu pokrywy, dodajemy mini pietruszki, fasolkę szparagową i paprykę, pomidory z puszki i znów przykrywamy pokrywkę i nastawiamy na następne 5 minut. Po odparowaniu dodajemy kostkę wołową, pieprz oraz paprykę w proszku. Podajemy z ziemniakami lub ryżem albo z makaronem.