Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś miały być pierogi z jagodami ale że przyjechała córka która jada tylko pierogi z mięsem tak więc zrobiłam gulasz z wątroby, pierwszy raz tak robiłam i powiem wam że wyszedł bardzo smaczny. Dzieci z obiadu zadowolone a to najważniejsze.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3189
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 171
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 83
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3189
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 171
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 83
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 74
Składniki
Przygotować wątrobę dobrze ją wymoczyć w zimnej wodzie, przełożyć na durszlak aby ociekła z wody. Gdy już dokładnie ocieknie wtedy pokroić ją w dowolną kostkę.
Do Pokrojonej w kostkę wątroby wsypać mąkę i łyżką dokładnie wymieszać do połączenia się wątroby z mąką.
Na dużą patelnię wlać oleju tyle aby tylko zakryć dno patelni, przełożyć na nią wątrobę wymieszaną z mąką i smażyć ją na średnim ogniu do zarumienienia nawet można lekko ją przypiec.
Jak już mamy dobrze zarumienioną wątrobę wlać do niej pół szklanki przegotowanej wody oraz wsypać suszoną włoszczyznę podsmażyć. Następnie wlać dwie i pół szklanki przegotowanej wody oraz ziela angielskie i liście laurowe i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.
Jak wątroba ładnie się poddusiła dodać pokrojoną w pół piórka cebulę i nadal dusić pod przykryciem na wolnym ogniu cały czas mieszając aby się nie przypaliła do czasu aż zmięknie cebula. Na sam koniec posolić według swego smaku. Może nie wygląda ostatnie zdjęcie zachęcająco ale zapewniam że wyszła smaczna i miękka wątroba.
Tak przygotowaną wątrobę podałam z młodymi ziemniakami z koperkiem oraz mizeria z ogórka ze śmietaną.